Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brancardierul care a ucis o pacientă deconectând-o de la aparate a fost audiat - Anchetatorii nu exclud varianta intenției

victor babes

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă de la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală este considerat suspect și a fost audiat noaptea trecută tar anchetatorii nu exclud varianta intenției, potrivit digi24.ro.

Ancheta penală în acest caz este în desfășurare. Anchetatorii de la Serviciul Omoruri au fost la spital și au ridicat mai multe acte, au audiat mai multe persoane, inclusiv pe brancardierul devenit suspect.

În cazul lui, există suspiciunea că a săvârșit fapta din eroare.

Citește și: EXCLUSIV - LISTA deputaților și senatorilor alesi la alegerile din 6 decembrie

Cert este că el nu a respectat procedurile, prima variantă luată în calcul fiind neglijența. El fusese trimis în salonul de terapie intensivă pentru a ridica trupul unei femei moarte de Covid, iar el ar fi deconectat altă femeie care era în viață.

Prima variantă a anchetatorilor este că a fost o confuzie și o neglijență din partea brancardierului, dar nu pot exclude nici varianta intenției. Ei urmează să stabilească dacă era vreo relație între brancardier și femeia pe care a deconectat-o de la aparate, dacă se cunoșteau sau dacă aveau vreo relație de dușmănie.

Deși varianta comiterii faptei cu intenție este puțin probabilă, este luată în calcul pentru a se elimina orice suspiciune în acest sens.

Ancheta va fi preluată de procurorii de la Parchetul Capitalei, deoarece este un caz complicat și sensibil.

Totodată, este în desfășurare și o anchetă internă la spital.

Pe de altă parte, DSP a fost trimis în control la spital pentru a face verificări în privința respectării procedurilor și a fișei postului de către angajați. Brancardierul nu avea în sarcinile din fișa postului intervenția asupra aparatelor, sarcina lui fiind doar să ridice trupul neînsuflețit.

Între timp, polițiștii așteaptă și raportul medico-legal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.