Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brâncuși face ce nu sunt în stare 10 Guverne la un loc: două lucrări ale sale sunt în top 10 cele mai vândute la o licitație

brancusi

Numele lui Constantin Brâncuși continuă să fascineze și să ducă România în marile centre de cultură, fiind în acest fel un adevărat ambasador al țării noastre. Două lucrări ale marelui sculptor, „Muza adormită” și „La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)”, se află în top 10 al celor mai scumpe sculpturi vândute la licitație, alături de opere de Giacometti, Jeff Koons și Modigliani, relatează CNN, potrivit Mediafax.

"L'Homme au doigt" (1947) de Alberto Giacometti este cea mai scumpă lucrare, vîndută în 2015 cu 141,3 milioane dolari, de casa Christie's din New York. Cumpărător a fost miliardarul Steven A Cohen.

Alte două lucrări de Giacometti sunt prețuite cu mai mult de 100 de milioane de dolari: "L'Homme qui marche I" (1960) și "Chariot" (1950).

Citește și: Ludovic Orban scrie istorie în PNL: este al doilea PNL-ist care ocupă șefia Camerei Deputaților; ultimul președinte a avut un destin tragic

„La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)” de Brâncuși a fost vândută în 2018 cu 71,2 milioane dolari, de casa Christie's la New York, iar „Muza adormită” s-a vândut tot în New York, în 2017, cu 57,4 milioane dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.