Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brandul Lexus lansează pe piață, anul viitor, primul său automobil electric

Brandul Lexus, deținut de Toyota, își va lansa anul viitor primul automobil electric, parte din strategia companiei de a intra în competiția pentru dezvoltarea autovehiculelor cu zero emisii de dioxid de carbon, potrivit președintelui Lexus, Yoshihiro Sawa, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Sawa a făcut declarația cu ocazia prezentării unui concept electric al companiei, adăugând că ținta Lexus pentru anul 2025 este ca vânzările pentru modelele electrice, categorie ce include atât automobilele hibride, cât și cele pe baterii, să depășească vânzările de modele clasice, pe carburanți.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

Modelul Lexus ce va fi lansat anul viitor va fi prima mașină complet electrică a producătorului japonez, aflat în competiție cu rivalii Nissan și Tesla, care au adus pe piață mai multe modele pe baterii în ultimii ani.

"Inițial, vom lansa (modelul) în China, America de Nord și alte regiune unde cererea pentru mașini electrice pure este mare", a declarat Yoshihiro Sawa, adăugând că Lexus va anunța mai multe detalii privitor la automobilul respectiv în următoarea lună.

Producătorii globali de autoturisme și-au extins oferta în ultimii ani pentru a include modele cât mai prietenoase cu mediul astfel încât să se conformeze cu reglementările de mediu din ce în ce mai stricte în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră. Cererea pentru astfel de vehicule a crescut totuși lent pe fondul prețurilor ridicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.