Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brațul lung al Moscovei se întinde în tot spațiul post-sovietic: 'Este datoria noastră istorică!'

youtube
URSS

Nikolai Kobrineţ, directorul Departamentului pentru cooperare paneuropeană din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, a declarat că Rusia nu intenționează să-și piardă rolul său constructiv major în soluționarea conflictelor din spațiul post-sovietic. Oficialul rus a făcut această declaraţie într-un interviu acordat pentru Agenţia de presă TASS, relatează GAZETA, potrivit Rador.

"Nu avem de gând să pierdem rolul constructiv principal în soluționarea conflictelor din spațiul post-sovietic. Aceasta este datoria noastră istorică. Și o vom îndeplini, în pofida oricăror obstacole puse în aplicare de Uniunea Europeană", a spus Kobrineţ.

Diplomatul a mai spus că Rusia nu va putea uita atitudinea ostilă, de care a dat dovadă Uniunea Europeană. Potrivit acestuia, pentru a normaliza în continuare relațiile cu Moscova, Bruxelles-ul ar trebui să renunțe la politica sa de exercitare a presiunii.

Oficialul rus vorbește despre o resetare

El și-a exprimat opinia că există șanse pentru o resetare a sistemului de securitate european, dar acest moment nu va sosi prea curând. Potrivit diplomatului, Rusia nu are de gând să se retragă din OSCE, în momentul de faţă, pentru a nu ceda această platformă adversarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.