Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia a ȘTERS toate datele despre COVID-19

Agerpres
Brazilia coronavirus

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, după criticile președintelui Jair Bolsonaro, transmite BBC.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

Informațiile de pe site-ul guvernamental au fost șterse, iar ministrul interimar al sănătății, un general de armată, a anunțat că va fi anunțat doar bilanțul din ultimele 24 de ore. Decizia a venit după criticile președintelui țării. Jair Bolsonaro a spus că bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu. El nu a dat argumente în acest sens, dar a spus că vor fi realizate alte metode de raportare a cazurilor.

Țara sud-americană a devenit a doua din lume, după SUA, la numărul infectărilor cu coronavirus și înregistrează cel mai grav bilanț zilnic în ceea ce privește decesele. Până acum au fost depistate peste 640.000 de cazuri de infectare, dar numărul persoanelor infectate ar putea fi mult mai mare, din cauza testării insuficiente. Peste 35.000 de oameni au murit.

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru măsurile de protecție împotriva virusului, ba chiar a participat la o manifestație pentru relaxarea restricțiilor. Zilele trecute, el a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.