Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia este blocată de susținătorii lui Jair Bolsonaro: a intervenit Poliția; lanțurile de aprovizionare cu alimente au fost perturbate

Twitter.com
brazilia proteste

Susținătorii președintelui Jair Bolsonaro, care a pierdut alegerile prezidențiale din Brazilia dar nu și-a recunoscut înfrângerea, au blocat drumurile din întreaga țară. Până luni seară, poliția rutieră federală din Brazilia a raportat 342 de blocaje rutiere în întreaga țară, potrivit BBC, relatează Mediafax.

Șoferii de camioane din Brazilia, loiali președintelui Jair Bolsonaro, au blocat drumurile din întreaga țară, după înfrângerea acestuia în turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică.

Blocajele au fost raportate în aproape toate statele, provocând perturbări de trafic și afectând lanțurile de aprovizionare cu alimente. Cele mai mari proteste au avut loc în sudul țării, iar unele dintre blocaje au fost eliminate de poliție.

Judecătorul Curții Supreme, Alexandre de Moraes, a ordonat luni poliției să disperseze imediat blocajele rutiere. El a avertizat că toți cei care încă mai blochează drumurile vor fi amendați începând de marți cu 100.000 de reali brazilieni (19.300 de dolari) pe oră.

Alegerile de duminică au fost câștigate de Luíz Inácio Lula da Silva. După numărarea tuturor voturilor, Lula a obținut 50,9% din voturile valabile, față de 49,1% cât a obținut Bolsonaro, în turul doi de scrutin de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.