Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Mega-scandalul de corupție ia amploare. Foști președinți și înalți demnitari implicați

twitter.com
petrobras

Societăţii braziliană de construcţii Odebrecht, în centrul scandalului de corupţie Petrobras, a finanţat campaniile a peste 200 de candidaţi din 18 partide, potrivit documentelor confiscate în februarie şi prezentate miercuri în presă, scrie AFP. 

Aceste finanţări nu sunt neapărat ilegale, legislaţia electorală din Brazilia autorizând contribuţiile private la campanii, dar pe lista respectivă figurează unele personaje cheie ale vieţii politice din ţară, însoţite fiecare de către o poreclă. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha, este supranumit "crabul", cel al Senatului, Renan Calheiros, este "atletul", iar fostul preşedinte José Sarney (1985-1990), "scriitorul". 

Prezentarea acestei liste în presă, în pofida secretului judiciar instituit de judecătorul federal Sergio Moro - însărcinat cu dosarul Petrobras -, are loc într-o atmosferă de furtună politico-judiciară pentru Brazilia, scandalul de corupţie zguduind coaliţia de centru stânga aflată la putere. 

Eduardo Cunha, adversar înverşunat al preşedintei Dilma Rousseff, a negat că a primit fonduri de la Odebrecht cu titlu personal, afirmând că acestea au fost plătite partidului său, PMDB (de centru). 

"Nu am primit nimic direct de la Odebrecht în contul meu, dar Odebrecht a făcut donaţii PMDB şi, probabil, în parte la solicitarea mea", a declarat Eduardo Cunha, unul dintre artizanii procedurii de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, studiată în prezent de o comisie parlamentară, pentru presupusă falsificare a conturilor publice. 

Pe lista difuzată miercuri figurează, de asemenea, senatorul Aecio Neves, liderul opoziţiei, candidat înfrânt de Dilma Rousseff la alegerile din 2014.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.