Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi alţi 11 şefi de stat vor fi prezenți la învestitura preşedintelui Lula

teleSUR
regele felipe

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, şi alţi 11 şefi de stat, printre care preşedinţii german, portughez şi argentinian, şi-au confirmat prezenţa la învestitura preşedintelui ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, pe 1 ianuarie, a anunţat miercuri anturajul acestuia, notează AFP, citat de Agerpres.

"Am primit confirmarea de la preşedinţii Angolei, Argentinei, Boliviei, Capul Verde, Chile, Columbiei, Costa Rica, Germaniei, Guineea-Bissau, Portugaliei, Timor Oriental, precum şi de la regele Spaniei", a declarat jurnaliştilor Fernando Igreja, membru al echipei care coordonează ceremonia de învestitură a lui Luiz Inacio Lula da Silva, ales pe 30 octombrie.

Potrivit acestuia, Ministerul de Externe al guvernului preşedintelui în exerciţiu, Jair Bolsonaro, a trimis invitaţii tuturor ţărilor cu care Brazilia întreţine relaţii diplomatice.

Aceasta înseamnă că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, considerat "dictator" de Jair Bolsonaro, nu a fost invitat oficial.

Fernando Igreja a spus că echipa sa se gândeşte să îi "trimită o invitaţie lui Maduro ca reprezentant al Venezuelei".

Mai mulţi foşti şefi de stat şi de guvern sunt, de asemenea, aşteptaţi la învestitura lui Lula da Silva care îşi va începe al treilea mandat pe 1 ianuarie, după ce a condus ţara din 2003 până în 2010.

Sute de mii de persoane urmează să meargă la Brasilia pentru ceremonia care va marca revenirea stângii la putere, la cinci ani de la demiterea Dilmei Rousseff (2011-2016).

Festivităţile sunt organizate de viitoarea Primă Doamnă, Rosangela da Silva, care a anunţat concerte ale unor artişti renumiţi din Brazilia, precum Maria Rita, Pabllo Vittar şi Paulinho da Viola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.