Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia și-a creat propriul vaccin anti-COVID-19, după ce peste 300.000 de oameni au murit

cdnuploads.aa.com.tr
vaccin

Institutul Butantan din Sao Paulo a anunţat vineri dezvoltarea unui vaccin "100% brazilian" împotriva COVID-19, cu 40 de milioane de doze prevăzute până la sfârşitul anului şi primele inoculări în iulie, în această ţară în care programul de vaccinare avansează lent, relatează AFP.

"Rezultatele testelor pre-clinice au fost excelente", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Dimas Covas, directorul acestui institut public care depinde de guvernul statului Sao Paulo, scrie Agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

Butantan urmează să depună o cerere la agenţia de reglementare Anvisa pentru autorizarea studiilor clinice începând cu luna aprilie.

Vaccinul, care se va numi "ButanVac", va fi "dezvoltat şi produs în totalitate în Brazilia, fără a fi nevoie să fie importate ingrediente active", a explicat guvernatorul Sao Paulo, Joao Doria.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

Fabricarea a 40 de milioane de doze urmează să înceapă în mai, iar primele doze ar putea fi distribuite încă din luna iulie dacă vaccinul este aprobat de Anvisa.

Chiar dacă din punct de vedere tehnic producţia poate fi asigurată în întregime în Brazilia, ea va fi realizată în cele din urmă în proporţie de 85% în Brazilia şi 15% în Vietnam (institutul IVAC) şi în Thailanda (GPO), a precizat Institutul Butantan.

Citește și: Video. Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, internat la Spitalul de Psihiatrie

ButanVac urmează să accelereze vaccinarea în Brazilia, care a început târziu, la jumătatea lunii ianuarie, şi continuă într-un ritm lent, în absenţa dozelor necesare.

În această ţară cu 212 milioane de locuitori, a doua cea mai îndoliată ţară din lume din cauza pandemiei de COVID-19, cu peste 300.000 de decese, au fost folosite până acum vaccinul Oxford/AstraZeneca şi serul chinezesc CoronaVac, distribuit în Brazilia de Institutul Butantan.

Citește și: Rareș Bogdan atenționează: Se încearcă atragerea cetățenilor europeni către idei precum egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.