Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilianul Edival Pontes, suspendat provizoriu după un test antidoping pozitiv

eferrit.com
Taekwondo karate sport

Sportivul brazilian Edival Pontes, câştigător al medaliei de aur la taekwondo cu echipa la Jocurile Panamericane din acest an, a fost suspendat provizoriu pentru dopaj, dar ţara sa şi-a păstrat medalia, transmite EFE, potrivit news.ro.

Pontes, cunoscut şi ca Netinho, vicecampion mondial la categoria 74 kg în 2022, a fost suspendat din cauza unui test antidoping pozitiv la o competiţie dinaintea Jocurilor Panamericane (20 octombrie - 5 noiembrie) de la Santiago de Chile, a anunţat Comitetul Olimpic Brazilian (COB), fără a preciza substanţa interzisă.

''Brazilia a păstrat aurul ca echipă la Santiago, dar medalia lui Netinho a fost anulată'', se arată în comunicatul COB.

Conform comunicării de la Agenţia Mondială Antidoping, Pontes nu va putea concura în competiţii oficiale până în luna februarie 2024.

COB a adăugat că după ce suspendarea provizorie va fi ridicată, Netinho va putea continua să lupte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care până de curând părea garantată datorită faptului că este pe locul opt în clasamentul mondial la categoria 68 de kilograme.

Sancţiunea împotriva lui Pontes fusese tratată ca secretă şi a ieşit la iveală abia săptămâna aceasta, când World Taekwondo a avertizat de suspendare lângă numele sportivului în noul clasament internaţional pe care l-a publicat pe site-ul său.

Netinho, una dintre speranţele de medalie ale Braziliei la taekwondo, a câştigat două medalii de aur la Campionatul Panamerican (2018, 2022), o medalie de aur la Cupa Mondială Militară (2019) şi o medalie de aur la Jocurile Sud-Americane (2022).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.