Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRD şi Ecoteca lansează CumStam.ro

brd.ro
brd

BRD şi Ecoteca lansează CumStam.ro.

BRD şi Asociaţia Ecoteca lansează miercuri platforma CumStam.ro, un instrument gratuit care arată starea României prin date, statistici şi grafice, conform unui comunicat de presă comun, conform Agerpres.

"La Ecoteca, am pornit ca ONG verde, specializat în managementul corespunzător al deşeurilor. Însă, ne-am dat seama destul de repede că misiunea noastră e cu atât mai dificilă cu cât datele care ne pot ajuta să înţelegem şi să eficientizăm colectarea deşeurilor în România ori erau incomplete, ori lipseau cu desăvârşire. Şi mai des ne loveam de faptul că realitatea din teren era total diferită de cea raportată. De aici nevoia să răspundem la întrebarea ŤCum stăm?ť, nu doar pentru a ne uşura nouă munca, ci pentru a oferi oricui posibilitatea să înţeleagă care este starea de fapt în diverse domenii ale societăţii româneşti. A rezultat o platformă robustă, scalabilă, simplu de folosit şi, poate cel mai important, colaborativă, deschisă publicului larg, presei şi autorităţilor publice locale. Iar BRD s-a dovedit un partener care înţelege necesitatea stringentă a unui proiect de această anvengură", a declarat Raul Pop, director de programe al Asociaţiei Ecoteca.

În acest moment, varianta pilot a site-ului pune la dispoziţie circa 50 de indicatori din zonele de mediu şi social, precum: gradul de reciclare al deşeurilor, investitiţiile din PNRR, capacitatea de depozitare a deşeurilor, suprafaţa împădurită, apelurile la 112 pentru semnalarea furtului de lemne, numărul de tractoare la mia de hectare de culturi agricole, numărul de elevi per profesor etc. În această primă fază, funcţionalitatea este preponderent de vizualizare de date la nivel judeţean şi comparabilitate la nivel naţional. Până la finalul anului, însă, platforma va depăşi 200 de indicatori importanţi şi va dobândi noi capabilităţi analitice şi, foarte important, adaptare pentru ecranele mici.

"Contribuţia BRD Groupe Societe Generale la o lume sustenabilă şi informată a fost una dintre constantele acţiunilor noastre din ultimii ani, atât prin proiectele proprii de ESG, cât şi prin susţinerea unor idei care croiesc drumurile tranziţiei ecologice a economiei. CumStam.ro este întocmai tipul de proiect complementar misiunii Lumea9, reperul care ne ghidează eforturile de construire a unei lumi mai curajoase, care pune în centrul ei grija pentru planetă şi pentru oameni. Nu este de ajuns să avem dreptul la liberă exprimare şi accesul teoretic la informaţiile care ni se cuvin ca cetăţeni, dacă nu deţinem uneltele necesare pentru a le înţelege, interpreta şi folosi în angrenarea unor eforturi active pentru schimbare. Platforma dezvoltată împreună cu Ecoteca completează tocmai acest gol şi îşi propune să devină o sursă importantă de informare pentru jurnalişti, cercetători, dar şi pentru autorităţi publice, actori privaţi şi mai ales pentru publicul larg. În plus, toţi beneficiarii pot fi, la rândul lor, şi contribuitori ai platformei. Fiindcă a şti Ťcum stămť în domenii critice este o cale esenţială prin care putem avea un viitor mai bun împreună", a declarat Flavia Popa, secretarul general al BRD Groupe Societe Generale.

Cea mai importantă valoare adaugată a platformei este caracterul său colaborativ: toţi cei care au acces la date, indiferent că este vorba de un cercetător, o instituţie publică, un ONG, un actor privat sau un cetăţean de rând, vor putea prezenta propriile seturi de date cu ajutorul lui CumStam.ro.

BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a treia mare bancă a României. Bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât şi companiilor, BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Asociaţia Ecoteca este un ONG verde, specializat în managementul corespunzător al deşeurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.