Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Florin Cîțu a ajuns la Senat - Își studiază dosarul DNA: Votul pe ridicarea imunității s-ar putea da miercuri

inquamFOTO
florin Citu

Senatorul PNL Florin Cîţu a ajuns luni, la Comisia juridică din Senat, pentru a-şi studia dosarul în care Parchetul General solicită ridicarea imunităţii sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. Votul în plenul Senatului ar urma să aibă loc miercuri, imediat după depunerea raportului, potrivit unor surse parlamentare.

Florin Cîţu a ajuns la Senat împreună cu avocatul său şi a intrat în şedinţa comisiei juridice, în care se studiază dosarul. Comisia juridică din Senat are termen până miercuri să dea raport pe cererea DNA de ridicare a imunităţii senatorului Florin Cîţu, a decis coonducerea Senatului, reunită vineri în şedinţă.

Vicepreşeidntele Senatului Sorin Cîmpeanu a precizat, întrebat dacă este posibil să fie şi şedinţa de plen în aceeaşi zi, pentru votul privind ridicarea imunităţii, că este posibil, ţinând cont de celeritatea cu care a fost abordată această cerere a DNA.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.