Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Premierul Nicolae Ciucă a băgat în ședință reprezentanții ministerelor și pe șeful DSU, pe tema fluxului de refugiați

captură TV
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă, a participat luni, alături de reprezentanţi ai ministerelor, de consilierul de stat Mădălina Turza şi de şeful Departamentului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la o întâlnire cu societatea civilă şi organizaţiile internaţionale implicate în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina. Întâlnirea a avut ca scop principal integrarea eforturilor autorităţilor cu cele ale societăţii civile prin dialog şi coordonare cu privire la necesităţile din teren şi implementarea unui mod de lucru eficient, a transmis Guvernul.

`După trei săptămâni grele, trei săptămâni de război şi gestionare a implicaţiilor lui, nu putem să nu apreciem eforturile societăţii civile de a oferi sprijin. Este imperios necesar să lucrăm împreună, să ne adaptăm şi să identificăm noi metode de lucru care să ne ajute să gestionăm aceasta situaţie. Discuţia de astăzi cu factorii implicaţi atât din partea Guvernului şi a ministerelor, dar şi a instituţiilor şi a ONG-urilor, ne ajută să evaluăm eficacitatea mecanismelor pe care le-am înfiinţat şi a liniilor de implementare. Este clar că acest război va produce efecte nu doar în ţările de graniţă, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent şi a lumii. Este important să fim pregătiţi să gestionăm aceste efecte negative”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Citește și: Ucraina dă vești bune înainte de negocieri: Rusia începe să vorbească constructiv. Așteptăm rezultate în câteva zile

Citește și: Ucraina rezistă tot mai greu atacurilor ruse/ Armata rusă va accelera ofensiva și ca crește intensitatea bombardamentelor și armelor folosite (BFM TV)

 

Conform sursei citate, pentru a acoperi nevoile apărute la numeroasele puncte de frontieră tranzitate în momentul de faţă de refugiaţii din Ucraina, premierul a apelat la colaborarea şi implicarea activă a administraţiei publice locale şi a subliniat nevoia de uniformizare a practicilor şi procedurilor pentru toate judeţele.

Având în vedere evoluţia fluxului de refugiaţi, au fost evaluate metode de coordonare pentru asigurarea măsurilor de protecţie pe termen mediu şi lung, precum: locurile de muncă, cazare sau, în cazul tinerilor studenţi, înmatriculare în învăţământul superior. De asemenea, a fost abordat subiectul modalităţilor de sprijin destinat organizaţiilor neguvernamentale, în contextul parteneriatului cu instituţiile statului pentru sprijinirea şi facilitarea accesului la servicii adaptate nevoilor pentru refugiaţii din Ucraina. În urma întâlnirii a fost reiterată necesitatea continuării discuţiilor recurente între societatea civilă şi ministerele de linie, în scopul asigurării unui sprijin organizat şi coerent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.