Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking| Petre Daea îi liniștește pe români: 'Nu vor fi probleme în aprovizionarea cu produse de bază'

agrointel.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că nu vor fi probleme în aprovizionarea cu produse de bază pentru români.

"În primul rând, prețul produselor primare s-a stabilizat. E adevărat că la lapte sunt situații mai delicate, seceta a pus la încercare fermierii români. S-a stabilizat, el a mai crescut, dar nu există elemente obiective care să descrie o creștere atât de mare la rafturi. De la fermă la supermarket începe să intre în costul laptelui și ambalajul, eticheta, transportul și acestea influentează prețul", a declarat ministrul.

Întrebat dacă acesta consideră că produsele scumpe vor fi înlăturate de la rafturile supermarketurilor, Petre Daea a afirmat că nu crede că se vor retrage produsele de pe raft pentru că acestea sunt cerute de către consumatori.

"Trebuie să fim liniștiți din acest punct de vedere pentru că producția există în România și ea trebuie să se valorifice".

"Nu vor fi probleme în aprovizionarea de produse de bază pentru români. Piața va regla acest joc al momentului. Sunt rețele suficiente prin care se distribuie produsele și mai ales că prețurile la energie și gaze s-au stabilizat, au intrat în acel tipar al legii și din acest punct de vedere nu vad un asemenea comportament prin piață. Lumea sa fie bucuroasă și linistită, că avem în piața ceea ce ne trebuie. Cand intri în piață, fiecare cere cât dorește, gândindu-se la un profit tot mai mare. Sunt puseele aceastea care se liniștesc în momentul în care fluxul de consum începe să se desfășoare pur și simplu", a afirmat acesta.

Întrebat dacă merge singur la cumpărături și dacă este frapat de prețurile unor anumite produse, ministrul a declarat: "Sigur că merg. Eu nu mă duc cu coșul la supermarket, ma duc așa pentru câte un produs, nu ma duc zilnic să fac cumpărături pentru întreaga săptămână. Nu m-a frapat niciun preț, ci aceste discuții și interpretări care nu sunt valide. Eu sunt de acord cu domnul Cojocaru, acum când se fac contractele, se fac pe piață tot felul de interpretări".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.