Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: 3 premieri europeni au trecut granița în Ucraina și merg spre Kiev, oraș încercuit de ruși

www.twitter.com
kiev explozie

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, premierul Cehiei, Petr Fiala și premierul Sloveniei, Jazez Jansa, se află în drum spre capitala ucraineană Kiev, anunță presa internațională. Cei trei călătoresc cu trenul și au traversat granița marți dimineață granița polonezo-ucraineană. Premierii vin din fost state comuniste care acum sunt membre UE și NATO. Kievul este teatru de război, fiind încercuit aproape în totalitate de armata rusă.

Premierii statelor europene ar trebui să se întâlneacă în cursul zilei cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cu premierul Denis Shmyhal, potrivit unui anunț făcut de guvernul polonez.

„Scopul vizitei este de a confirma suportul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei. Scopul vizitei este, de asemenea, de a prezenta un amplu pachet de ajutor pentru Ucraina și ucraineni”, a anunțat biroul premierului polonez.

  • Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis Papei Francisc o scrisoare pentru a-l invita să viziteze oraşul, iar în caz că nu este posibil, să trimită populaţiei un mesaj prin videoconferinţă, relatează EFE. Klitschko precizează că va oferi Suveranului Pontif sprijinul necesar pentru a efectua această călătorie, şi în caz în care nu este posibil papa "ar putea participa la o videoconferinţă comună, înregistrată sau difuzată în direct”.
  • O lovitură asupra unui bloc de locuinţe din Kiev a provocat marţi decesul a cel puţin patru persoane, potrivit primăriei, relatează AFP. Mai multe clădiri şi o staţie de metrou au fost de asemenea atacate, au constatat reporterii AFP pe teren. De mai multe zile, se dau lupte intense între forţele ruse şi ucrainene la periferia de nord-vest a Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.