Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - BREAKING Aderarea României la Schengen nu va fi pe ordinea de zi a ședinței JAI de la începutul lunii decembrie

gandul.ro
schengen

UPDATE 28 noiembrie, ora 16.17: Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen se află pe agenda provizorie a Consiliului JAI

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen se află pe agenda provizorie a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, reuniune programată să se desfăşoare la Bruxelles între 4 şi 5 decembrie, însă nu va exista un vot pe acest subiect, au declarat, astăzi, surse din Palatul Victoria, informează Rador Radio România.

Potrivit acestora, sunt discuţii pentru organizarea unui nou Consiliu JAI extraordinar la finalul acestui an, în cadrul căruia să se vorbească despre aderarea în două etape a României la Schengen.

Prima etapă ar viza intrarea din luna martie a anului viitor a frontierelor aeriene române în spaţiul european de liberă circulaţie, precizează aceleaşi surse, citate de Rador Radio România.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Aderarea României la spațiul Schengen nu va fi pe ordinea de zi a ședinței JAI de la începutul lunii decembrie, susțin surse guvernamentale.

Votul privind aderarea nu va fi în întâlnirea programată pe 4 și 5 decembrie. Sursele confirmă informația și spun că Olanda, care încă nu a format un guvern în urma alegerilor recente, este tot împotriva Bulgariei.

De aceea, partea româna a convenit cu partenerii europeni ca problema să rămână în suspensie. Ulterior, reprezentanții României vor cere organizarea unui consiliu extraordinar, mai spun sursele.

Acesta ar putea avea loc până pe 20 decembrie iar în cadrul întâlnirii România ar putea solicita o aderare la Schengen în doi pași, prima dată pentru transportul aerian și apoi pentru transportul terestru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.