Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Alocațiile copiilor se vor mări după 1 august / Explicațiile premierului Ludovic Orban

MFE
elevi scoala

Guvernul Ludovic Orban va adopta în ședința aflată în desfășurare la ora transmiterii acestei știri, o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august 2020 termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor de stat pentru copii, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Pentru a face lumina in chestiunea alocatiilor. Din 2008 cresterile au fost realizate la initiativa PNL. In 2015 prima oara, dupa ce timp ce 7 ani nu a fost crescuta si ulterior in 2019. Aparitia intempestiva acestui proiect de lege, tot in 2019, ne-a creat o problema foarte mare. Efortul bugetar necesar pentru dublarea alocatiilor este de peste 6 miliarde, in conditile in care bugetul pe anul acesta trebuie sa faca fata unor cresteri de pensii si salarii datorita legilor aflate in vigoare”, a zis premierul Ludovic Orban, in debutul sedintei de Guvern.

Potrivit acestuia „va trebui sa vedem cu evolueaza economia” si in functie de asta „vom creste alocatiile la rectificarea bugetara” care va avea loc dupa data de 1 iulie. Orban nu a spus insa daca se vor dubla sau vor creste cu mai putin, ci doar ca va fi o crestere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.