Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Costel Alexe NEAGĂ acuzațiile de șantaj din scandalul Romsilva: Angajările nu sunt atributul ministrului

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe dna

Liberalul Costel Alexe, fost ministru al Mediului şi, în prezent, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a precizat miercuri, într-o declaraţie de presă, că angajările în cadrul Romsilva nu intră în atribuţiile ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, întrucât instituţia este o regie autonomă.

Alexe a menţionat că angajările la Romsilva se fac de către reprezentanţii acestei instituţii şi "nu sunt atributul ministrului sau aparatului de lucru din minister", conform Agerpres.

"Ministerul Mediului nu are atribut de a interveni în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. După cum bine ştiţi, Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Nici ca ministru nu am avut astfel de intervenţii. Şi după difuzarea materialului lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări, rupturi din context. Vreau să îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului cu toate altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre", a declarat Costel Alexe.

În urmă cu o zi în spaţiul public a apărut informaţia că secretarul de stat în Ministerul Mediului Gelu Puiu ar fi făcut presiuni asupra unor şefi de direcţii silvice din ţară pentru a demisiona din funcţii. Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi că a acceptat demisia lui Gelu Puiu din funcţie.

Întrebat dacă Gelu Puiu ulterior îl informa dacă funcţiile au fost eliberate, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, Costel Alexe a negat informaţia.

"Aveam discuţii cu secretarii de stat cu tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituţii sau cetăţeni ai României", a spus fostul ministru Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.