Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Delegația FMI a făcut recomandări oficiale - majorarea taxelor, impozit progresiv și majorarea etapizată a pensiilor

livemint.com
FMI

Delegația FMI a făcut recomandări oficiale după ce a verificat situația financiară a României. Majorarea taxelor, impozitul progresiv și majorarea etapizată a pensiilor sunt cele mai importante măsuri pe care România trebuie să le ia, anunță Realitatea.

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu un mesaj oficial după discuțiile cu FMI

Continuă reducerea deficitului, spune prim-ministrul Marcel Ciolacu: “Semnalele pe care le avem deja pentru luna ianuarie sunt îmbucurătoare”. După vizita în România, premierul anunță susținerea în continuare a investițiilor publice, combaterea evaziunii fiscale și reforma bugetară

Investițiile masive din fonduri naționale și europene, măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF și reformarea aparatului bugetar sunt soluții importante susținute de Guvernul României pentru menținerea stabilității macroeconomice și reducerea deficitului bugetar, a subliniat premierul Marcel Ciolacu la întrevederea cu delegația Fondului Monetar Internațional.

Întrevederea a avut loc joi, la Palatul Victoria, la încheierea vizitei obișnuite a FMI dedicată analizei evoluţiei economice şi financiare şi de actualizare a perspectivelor macroeconomice ale României.

„Măsurile de reformă bugetară și instrumentele digitale de combatere a evaziunii fiscale decise la finalul lui 2023 și implementate de la începutul acestui an își vor face simțite efectele în următoarele luni. Printr-o colectare mai bună în România, vom continua reducerea deficitului”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

“Semnalele pe care le avem deja pentru luna ianuarie sunt îmbucurătoare și am dori să rediscutăm proiecțiile împreună cu echipa FMI, după încheierea primului trimestru din 2024,” a adăugat prim-ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.