DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BREAKING - Directorul demis al TAROM: Ministrul Cuc mi-a cerut să anulăm cinci curse ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură

Facebook
madalina mezei

Răzvan Cuc i-a cerut inițial Mădălinei Mezei să oprească cinci curse interne și să identifice parlamentarii care s-ar fi aflat la bord, a declarat fosta directoare a Tarom, la conferința de presă de vineri.

Cele cinci curse erau din Timișoara, două curse, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, a precizat Mezei. „I-am răspuns că așa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi, acești piloți, indiferent de ce le-aș fi spus eu, nu ar fi făcut niciodată așa ceva. Și evident eu nu aș fi putut să cer așa ceva subordonaților companiei”.

Fosta directoare a spus că solicitarea a fost făcută cu două zile înainte de votul moțiunii și i-a spus ministrului Răzvan Cuc că oprirea curselor nu este în atribuțiile ei. „Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat, după care a zis că mă contactează a două zi să îmi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînțeles în acea seară, vă dați seama, am fost afectată puternic emoțional. M-am gândit cum să fac, cum să îi demontez planul, cum să îi spun că așa ceva nu este posibil pentru că era vorba de proiectul Tarom care risca să fie oprit. A două zi domnul ministru m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulăm una dintre curse și că să procedez în sensul asta. Și atunci i-am spus că din păcate asta nu stă în puterea mea. Direcția de zbor este condusă de domnul Susanu, care este post holder, și nu am nicio autoritatea asupra lor. Dumnealui a confundat mandatul meu în ceea ce privește atribuțiile. După care mi-a spus dacă nu pot să îl opresc tehnic, și am zis: „Domnule, am venit să restructurez compania, cum aș putea eu să vin, chiar eu managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare? N-am cum să fac acest lucru”, a spus Mezei.

Mezei i-a spus ministrușui că nu poate opri cursele și Răzvan Cucu a încercat să găsească alte soluții. „Am contactat serviciul nostru de Operațional Control Center, care se ocupă de planificarea aeronavelor la zbor, m-am asigurat că nu este nicio problema pe cursele de Baia Mare – Satu Mare, am sunat directorul operațional, aici de față, l-am rugat de asemenea să aibă grijă să nu aibă nici cea mai mică întârziere pe această cursa. Am sunat directorul tehnic și i-am spus să aibă grijă să nu se întâmple nimic de genul asta. Și am sunat și comandatul cursei, pe care am încercat să-l previn că dacă cumva va proceda în vreun sens de genul asta, toată lumea știe, va fi direct responsabil pentru că este o inițiativa în defavoarea companiei”, a adăugat fosta directoare.

Mădălina Mezei a spus că a fost chemată de procurorii DNA în calitate de martor în baza unui dosar deschis pentru Ministerul Transporturilor, care are în vedere abuzul în serviciu.

Mezei a precizat și contextul în care a ajuns director general TAROM. „Ultimul meu scop este să fac un scandal mediatic din compania TAROM. În 20 iunie mi-am început mandatul interimar de director general TAROM, la solicitarea domnului ministru Cuc. M-a sunat, m-a chemat să discutăm și m-a rugat să rămân pentru a prelua poziția de director general TAROM, și în vederea eficientizării după un plan coerent, care să permită o accesare de finanțare pe baza unui ajutor de stat. A început foarte bine relația de colaborare cu domnul Cuc, în sensul că eu l-am întrebat ce așteaptă de la mine și că dacă ne înțelegem și avem viziuni similare o să rămân în această funcție, dacă nu, mă voi retrage, pentru că din punctul meu de vedere dacă nu corespundem nu pute să deblocăm proiectul. Și domnul Cuc mi-a zis atât: „Doamnă, eu vreau să salvez TAROM-ul și mă bazez pe dumneavoastră. Așa a început colaborarea cu domnul Cuc”, a spus Mezei.

În legătură cu demiterea sa, Mădălina Mezei spune că a fost sunată de președintele Consiliului de Administrație. „Am fost sunată de președintele Consiliului de Administrație, domnul Neacșa, în jur de ora 19:00, să mă informeze că Consiliul de Administrație mi-a analizat activitatea și au hotărât în unanimitate, fără doamna Cuzmanovici, dar dumneaei dăduse mandat, nu fusese încă revocată din funcție, că mă vor destitui și mă vor înlocui cu domnul Gvinda. Am cerut domnului Neacșa explicații în ce sens s-a ajuns la această decizie. Dumnealui mi-a spus că s-a analizat activitatea mea și o să primesc în procesul verbal toată justificarea...Eu am venit la companie, am vorbit cu domnul director general Gvinda și i-am spus că intenționăm să intru în Consiliul de Administrație, era convocatorul meu, avea mai multe puncte pe ordinea de zi, puncte de importantă vitală pentru companie și că aș fi vrut să le susțin pentru că erau promovate de mine. Și domnul Gvinda mi-am spus atunci că nu are nimic împotriva, însă a informat probabil Ministerul și mi s-a blocat accesul. Ulterior l-am sunat pe domnul Neacșa, l-am rugat să mă primească în Consiliul de Administrație. Dumnealui s-a arătat surprins și a spus că nu am nicio calitate, după care a spus că mă va recontacta, ca să mă cheme la o întâlnire la el în birou, pentru că în calitatea aceea pot să discut cu el. Ca să vedem față în față, ochi în ochi care a fost, de fapt, substratul acestei schimbări”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.