Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Elon Musk a anunțat că nu mai vrea să cumpere Twitter

Elon Musk

Miliardarul Elon Musk vrea să pună capăt înțelegerii de a cumpăra Twitter, potrivit unei scrisori trimise vineri de un avocat în numele său către directorul juridic al companiei, transmite CNBC.

Acțiunile Twitter au scăzut vineri cu aproximativ 5% după închiderea ședinței.

În scrisoare, dezvăluită într-un dosar al Comisiei pentru valori mobiliare și burse, avocatul Mike Ringler de la Skadden Arps a acuzat că "Twitter nu și-a respectat obligațiile contractuale".

Ringler a susținut că Twitter nu i-a furnizat lui Musk informațiile comerciale relevante pe care le-a solicitat, așa cum ar fi cerut, potrivit lui Ringler, contractul. Musk a declarat anterior că a dorit să evalueze afirmațiile Twitter potrivit cărora aproximativ 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili (mDAU) sunt conturi de spam.

"Twitter nu a reușit sau a refuzat să furnizeze aceste informații", a afirmat Ringler. "Uneori, Twitter a ignorat solicitările domnului Musk, alteori le-a respins din motive care par a fi nejustificate, iar alteori a pretins că se conformează, oferindu-i în același timp domnului Musk informații incomplete sau inutilizabile."

Ringler a mai acuzat în scrisoare că Twitter a încălcat acordul de fuziune deoarece acesta ar conține "declarații inexacte din punct de vedere material". Această acuzație se bazează pe propria analiză preliminară a lui Musk privind conturile de spam de pe platforma Twitter. Twitter a declarat că nu este posibil să se calculeze conturile de spam doar din informații publice și că o echipă de experți efectuează o analiză pentru a ajunge la cifra de 5%.

"În timp ce această analiză rămâne în curs de desfășurare, toate indiciile sugerează că mai multe dintre informațiile publice furnizate de Twitter cu privire la mDAU sunt fie false, fie înșelătoare din punct de vedere material", a susținut Ringer.

De asemenea, el a susținut că Twitter și-a încălcat obligațiile care îi revin în cadrul acordului de a obține consimțământul lui Musk înainte de a-și schimba cursul obișnuit al activității, subliniind concedierile recente din cadrul companiei.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.