Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grenade lacrimogene la ambasada SUA din Bagdad: ziua 2 de asalt începe în forță / VIDEO

YouTube
protest irak

Forţele de securitate ale ambasadei americane la Bagdad au lansat miercuri dimineaţa grenade cu gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de irakieni pro-Iran care ardeau un drapel al Statelor Unite, scrie Agerpres. De asemenea, forţele irakiene au încercuit Zona Verde, unde se află ambasada americană şi cele mai înalte instituţii din Irak. Peste noapte mai mulți protestatari au dormit pe stradă, în apropierea amabsadei, unde au instalat zeci de corturi. Este a doua zi de proteste masive după ce marți mii de persoane au luat cu asalt ambasada americană, au incendiat un turn de control și au forțat intrarea în ambasadă. Ambasadorul SUA și mai mulți oficiali au fost evacuați de urgență.

Marţi, după ce au atacat timp de câteva ore ambasada americană, sute de persoane au anunţat o adunare de tip sit-in pe termen nelimitat, cerând plecarea americanilor din Irak după atacuri aeriene care s-au soldat cu 25 de morţi în rândul forţelor pro-Iran.

După ce avioane americane au lovit duminică baze ale Brigăzilor Hezbollah, susținute de Iran, sentimentul anti-american s-a aprins în Irak.

Președintele american Donald Trump a acuzat Iranul de "orchestrarea" atacului protestatarilor asupra Ambasadei SUA din Irak. Regimul de la Teheran a negat miercuri că ar fi în vreun fel implicat.

Vezi si: În cea mai mare tăcere, Guvernul Orban a majorat accizele la carburanți, în seara de Revelion, după o zi de la eliminarea supraaccizei .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.