Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Kim Jong Un recunoaște lansările de rachete: în curând vor juca un rol important

The Guardian
Kim Jong Un

Coreea de Nord a supravegheat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete multiple care va îndeplini curând un „rol principal” în operațiunile sale terestre, a anunţat joi liderul Kim Jong Un, citat de agenția de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Associated Press.

Citește și: Minunile din declarația de avere a judecătorului CCR, Livia Stanciu

Raportul agenției nord-coreene de știri a contestat joi evaluarea de către armata din Coreea de Sud, care a concluzionat că miercuri au fost lansate două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Lansările din orașul de coastă estic Wonsan au reprezentat cel de-al doilea test al armelor din Coreea de Nord în mai puțin de o săptămână și au fost văzute ca o mișcare pentru a menține presiunea asupra Washingtonului și Seulului, pe fondul unui impas în negocierile nucleare. Phenianul și-a exprimat, de asemenea, furia pentru exercițiile militare comune desfăşurate de SUA şi Coreea de Sud

KCNA a transmis că liderul nord-coreean și-a exprimat satisfacția cu privire la teste și a spus că sistemul de rachete nou dezvoltat va crea o „pericol inevitabil pentru forțele care devin o țintă importantă pentru arme”.

Agenția nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” a fost efectuat în timpul tragerilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului și „eficienţa în luptă”.

Agenția nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” s-a desfăşurat în timpul lansărilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului și „eficacienţa în luptă”.

Șefii comuni ai Statului Major al Coreei de Sud au declarat miercuri că armele pe care le-a evaluat apoi ca rachetele au zburat aproximativ 250 de kilometri la un apogeu de 30 de kilometri.

Oficialii americani au minimizat amenințarea lansărilor către Statele Unite și aliații săi.

Consiliul de Securitate al ONU este de așteptat să discute joi cu privire la ultimele lansări de rachete ale regimului de la Phenian, la cererea Marii Britanii, Franței și Germaniei, au anunţat diplomații consiliului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.