Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Legătura de familie pentru care denunțătorul primarului PSD din Mioveni voia să plătească 30.000 de euro

financiarpress.ro
ion georgescu mioveni

Mega-dosarul de corupție în care a fost agățat în flagrant delict primarul PSD din Mioveni, Ion Georgescu, socate la iveală încrengăturile nefaste din sistem, și întărește încă o dată caracatița corupției interinstituționale.

Mai precis, un detaliu de esență al dosarului, este acela al motivului pentru care denunțătorul din dosar, tatăl medicului care se voia angajat prin intervenții și trafic de influență, era dispus să ofere 30.000 de euro.

Concret, bărbatul cunoștea legătura de familie pe care primarul PSD o avea cu managerul unității spitalicești la care fiica sa dorea să continue activitatea ca medic angajat după terminarea rezidențiatului.

Din probatoriu, spun anchetatorii DNA în dosarul ajuns pe masa JDL de la Tribunalul Argeș, a rezultat că în cadrul Spitalului orășenesc Mioveni există secție de chirurgie generală, iar directorul medical și managerul acestei unități medicale aveau atribuții legate de numirea unor persoane în cadrul spitalului.

Întrucât știa că din luna decembrie 2022, fiica sa nu mai are un loc de muncă, în luna martie 2022 bărbatul denunțător a luat legătură cu Georgescu Ion, primar al orașului Mioveni, persoană pe care o cunoștea de circa 30 de ani, pentru a-l întreba dacă acesta îl poate ajuta ca fiica sa să fie angajată în cadrul Spitalul orășenesc Mioveni, iar acesta i-a comunicat că îl va ajuta, se mai arată în dosarul ajuns pe masa judecătorului care a stabilit arestare preventivă a edilului PSD, Georgescu.

În luna toamna 2022, denunțătorul i-a promis lui Georgescu Ion suma de 30.000 de euro, pentru ca acesta să intervină pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca aceștia să dispună încadrarea lui Nicolae Sînziana-Alina în funcția de medic chirurg.

Din probatoriu a rezultat că Mircea Stoian îndeplinește funcția de manager al Spitalul orășenesc Mioveni, iar acesta are împreună cu fiica inculpatului Georgescu Ion, un copil minor în vârstă de un an.

Ca urmare a demersurilor făcute de către Georgescu Ion, Nicolae Sînziana-Alina a asistat inclusiv la desfășurarea unor acte de tip intervenții / proceduri medicale desfășurate în cadrul Spitalului orășenesc Mioveni, unele din acestea fiind efectuate de către medicul Potecă Teodor-Dan.

30 de zile la „beciul domnesc„

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Argeș.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.