Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - MAI recunoaște că șeful Poliției s-a întâlnit cu Duduienii, dar totul a fost legal: 'Nu s-a negociat aplicarea legii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Bogdan Despescu

Secretarul de stat MAI Bogdan Despescu a susţinut joi, 27 august, o declaraţie de presă pe tema întâlnirii dintre şefii Poliţiei şi reprezentanţi ai clanului Duduianu, în perioada înmormântării lui Emi Pian. Acesta a recunoscut că întâlnirea chestorului Vasilescu cu Elvis Pian a avut loc, dar susține că totul a fost legal și nu a existat nicio negociere.

„Evenimentul din București de la începutul lunii august a fost permanent monitorizat de către mai multe structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, misiunea noastră fiind aceea de a preveni producerea unor incidente grave.

Urmare analizelor de risc a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din Municipiul București. Existau date și informații că la procesiunea din ziua de duminică, 9 august, erau așteptate să participe aproximativ 3.000 de persoane, aspect mediatizat și de dumneavoastră.

Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare.

De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență, de natură să afecteze ordinea publică în Municipiul București.

În săptămâna respectivă, structurile Ministerului Afacerilor Interne au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului.

De altfel, rezultatele respective au fost comunicate public de la sediul Ministerului Afacerilor Interne printr-o declarație de presă din data de 7 august.

Din păcate, sâmbătă 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate, instanța de judecată respingând propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare, unele dintre acestea pe raza Municipiului București.

În acest context, pentru siguranța cetățenilor capitalei, ca principală misiune am solicitat devansarea funerarilor și am cerut reprezentanților bisericii sprijin în acest scop.

Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluție legală pentru a proteja sănătatea cetățenilor și a preveni incidente violente în data de 9 august.

În nicio clipă Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acesteia. Nu s-a negociat nici aplicarea legii ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave.

Nu fugim de responsabilitate.

Dimpotrivă, încercăm să fim raționali și să punem pe primul loc siguranța cetățeanului și nu imaginea noastră.

De aceea, venim în fața dumneavoastră cu răspunsuri doar atunci când suntem siguri că explicațiile publice nu vor afecta anchetele pe care le derulăm și în continuare.

Din data de 10 august și până în prezent, așa cum am comunicat public de fiecare dată, au fost executate aproximativ 100 de acțiuni operative și peste 450 de percheziții domiciliare, toate acestea fiind dovada ritmului susținut de luptă împotriva criminalității.

Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță zero, indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchete.

Vreau să vă asigurăm ca Ministerul Afacerilor Interne va continua activitățile de prevenire și combatere a infracționalității și, mai ales, de destructurarea grupărilor de criminalitate organizată”, a declarat Despescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.