Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING: Ministerul Sănătății anunță că profesoara din Suceava NU are coronavirus: concluzia medicilor

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Suspiciunea de coronavirus a fost infirmată în cazul profesoarei din Suceava recent întoarsă din China. Femeia a fost transportată ieri de urgență la spital într-o capsulă specială, pentru investigații medicale. Ministerul Sănătății a anunțat că a fost informat de reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” că probele pacientei din Suceava internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă și noul coronavirus.

Citește și: Informare meteo de ULTIMĂ ORĂ - ANM anunță vreme GEROASĂ

În aceste condiții, medicii infecționiști din spitalul ieșean vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul.

Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă. Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China.

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost izolată.

Femeia a fost scăpată cu targa de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

„Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iași nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marți" , spunea, vineri seara, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Profesoara s-a întors în 1 februarie din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.