Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Protest ÎMPOTRIVA lui Tudorel Toader, la Universitatea din Iași - Fostul ministru. SOMAT să demisioneze din funcția de rector

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Mai mulți protestatari s-au strâns vineri dimineața în fața Universității Al. I. Cuza din Iași, purtând pancarte împotriva fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, actual rector al universității din Iași.

Citește și: Liviu Pleșoianu, POTOP de acuzații: 'Carmen Dan e la DNA după ce l-a înfruntat pe Iohannis '

Cele aproximativ 20 de persoane, membre sau simpatizante ale mișcării civice Reset, adunate în fața Universității Al. I. Cuza au protestat pașnic, fără scandări, conform Mediafax.

„Don’t trust Tudorel Toader” sau „Tudorel Toad.er, the Destroyer of Romanian Justice” s-a putut citi pe pancartele afișate de protestatari.

„Având în vedere ceea ce a făcut în ultima vreme Tudorel Toader ca ministru al Justiției, ex-ministru al Justiției, am decis să facem un mic protest. Îi rugăm și pe profesorii universitari să ni se alăture ca să-l putem demite pe Tudorel Toader din funcția de rector al Universității Cuza”, a spus unul dintre protestatari.

„Îl așteptăm pe președintele și comisia Curții de Justiție a Uniunii Europene: Ei au fost inivitați atunci când fostul ministru Tudorel Toader era încă în funcție. I-a invitat, presupun, să vorbească despre, cine știe, nedreptatea justiției care a fost aplicată în România”, a declarat un alt protestatar.

„E un protest față de Tudorel Toader, care a fost unul dintre complicii principali ai lui Dragnea, pentru că Dragnea a plecat la pușcărie, dar el nu a făcut singur ce a făcut în sistemul, în principal, judiciar din România, ci a avut diferite unelte, noi știm pe Florin Iordache, pe Nicolicea și pe Tudorel Toader”, a precizat unul dintre participanții la protest.

Și Liga Studenților Iași i-a solicitat, joi, lui Tudorel Toader să își depună „urgent” demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” și a anunțat că „se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate”.

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se autosuspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției.

Asistentul universitar la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, Andrei Stipiuc a postat pe Facebook un text în care își arată dezamăgirea cu privire la ceea ce se întâmplă în universitate, spune că se gândește să plece la cules de căpșuni și că își va da demisia „dacă acest personaj sinistru încă mai este ținut în brațe ca rector”. El face referire la Tudorel Toader, cel care a revenit la conducerea universității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.