Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Putin a ordonat denunţarea de către Rusia a Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale în Europa/ Document

Valdai Forum
Vladimir Putin

Rusia va "denunţa" în mod oficial Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (CFE), din care şi-a suspendat participarea încă din 2015, potrivit unui decret semnat miercuri de preşedintele Vladimir Putin, informează agenţia TASS.

Tratatul, semnat la Paris la 19 noiembrie 1990, reglementa numărul de forţe desfăşurate de ţările Pactului de la Varşovia şi NATO.

Printr-un decret semnat miercuri, Vladimir Putin l-a desemnat pe ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov, drept reprezentantul său oficial pe durata procedurilor de denunţare oficială a tratatului de către parlamentul rus.

Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (CFE), semnat în 1990, a fost modificat în 1997, ca urmare a extinderii NATO. Rusia, care deja anunţase în 2007 un moratoriu pentru punerea în aplicare a termenilor acordului, şi-a suspendat la 11 martie 2015, la un an de la anexarea ilegală a Crimeei, participarea la reuniunile Grupului consultativ comun privind Tratatul CFE. Din punct de vedere juridic, însă, ea a continuat să fie parte a Tratatului, iar interesele Rusiei în cadrul Grupului consultativ comun au fost reprezentate de Belarus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.