Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING | Trei pacienți au murit într-un spital după ce au mâncat pește primit de la o mănăstire

antena3 cnn
ambulanta 112

Trei pacienți ai unui spital de psihiatrie din județul Vaslui au murit după ce au mâncat alimente de la o mănăstire. Un alt pacient este în stare gravă.

Ministerul Sănătății a fost informat, miercuri seara, de către DSP Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate.

Pe 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din angajații spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește.

Trei morți și o persoană în stare gravă

În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți.

Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și un pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad.

„Ministerul Sănătății a organizat,imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice. Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății”, informează MS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.