Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - VIDEO | Dezastru ecologic în Bihor: Poluarea provenită după prăbușirea unei galerii de mină se întinde pe 17 km

poluare 2

Poluarea provenită din mina Cornițel se întinde pe Valea Borod pe o lungime de 17 km. Rezultatele analizelor de laborator indică depășiri pentru indicatorii: Fier, Mangan și Zinc, anunță vineri reprezentanții Apelor Române.

Conform acestora, poluarea provenită din mina Cornițel s-a diluat pe râul Crișul Repede la o distanță de 4 km de coada lacului Lugaș și se întinde la această oră pe Valea Borod pe o lungime de 17 km. Din analizele și observațiile făcute de specialiștii Apele Române Crișuri, unda de poluare s-a atenuat în amonte de orașul Aleșd, în zona podului din Tinăud (județul Bihor), din cauza diluării cu apele râului Crișul Repede și a sedimentării suspensiilor provenite din mină, conform Mediafax.

„Având în vedere lungimea cursurilor de apă pe care s-au depus sedimentele, există posibilitatea ca, în cazul unor precipitații abundente, acestea să fie antrenate și prin urmare să producă modificări ale aspectului apei în acele zone”, arată specialiștii.

Rezultatele Laboratorului de Calitatea Apei Crișuri din Oradea indică depășiri pentru indicatorii: Fier, Mangan și Zinc la primele trei puncte de prelevare. Oxigenul dizolvat, pH-ul și conductivitatea au fost în limitele admise pentru corpurile respective de apă în toate cele cinci puncte de prelevare. Nu s-a înregistrat mortalitate pisicicolă.

Angajații Apelor Române Crișuri au semnalat joi o posibilă poluare în zona minei Cornițel. Incidentul s-a produs ca urmare a prăbușirii unei galerii de mină nefuncțională de mulți ani.

content-image

Citiți și: FOTO | Alertă - Cutremurul din Bihor a creat haos: Se ia în calcul prăbușirea unei galerii de mină / Risc de poluare pe Crișul Repede

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.