Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breșă de securitate la FBI: Oficiali de rang înalt au adus smartphone-uri neautorizate în facilități ultrasecrete

rcfp.org
FBI

Mai mulți denunțători ai FBI au sesizat Congresul și au acuzat oficiali de rang înalt ai biroului că au adus smartphone-uri neautorizate în facilități ultrasecrete, o breșă de securitate care poate expune materiale clasificate.

De data aceasta, FBI a declarat că investighează acuzațiile și că "ia în serios toate chestiunile legate de securitate", informează washingtontimes.com.

Presupusele breșe de securitate au avut loc într-o unitate de informații sensibile compartimentate sau SCIF (sensitive compartimented information facility) amenajată pentru birourile executive de la etajul 7 al clădirii J. Edgar Hoover a FBI, potrivit denunțătorului.

Noua reclamație vine în urma raportului exclusiv publicat săptămâna trecută de The Washington Times, în care un agent FBI a dezvăluit Congresului că directorul adjunct al FBI, Paul Abbate, printre alți agenți de rang înalt, a încălcat regulile de securitate și a pus în pericol materiale clasificate prin utilizarea unui smartphone în interiorul SCIF-urilor.

FBI a negat acuzațiile denunțătorilor în legătură cu Abbate, dar a declarat că biroul analizează noile acuzații.

Un agent FBI a declarat pentru The Times că acest tip de comportament în rândul directorilor FBI este răspândit în numeroase sedii din întreaga țară.

Noua dezvăluire trimisă republicanilor din Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților provine de la un fost manager de program al Grupului Electronic Defensiv al FBI, care era responsabil de contramăsurile tehnice de supraveghere de la etajul șapte al sediului central al FBI din Washington. La etajul al șaptelea se află birourile celor mai înalți funcționari FBI.

Fostul angajat al FBI a declarat că mai multe încălcări au fost detectate în timpul unei verificări de securitate a SCIF-ului de la etajul șapte.

"În timpul examinării, am observat zeci de semnale puternice de Bluetooth. În timp ce am început să caut posibile surse, am observat mai multe telefoane pe birouri și în uz în interiorul SCIF", a declarat fostul angajat al FBI în dezvăluirea făcută legislatorilor. "Tocmai începusem să le caut când ofițerul-șef de securitate responsabil de zonă mi-a oprit activitatea. El mi-a ordonat în mod specific să nu le urmăresc și să nu iau nicio măsură".

"Telefoanele mobile nu sunt permise în interior. Având în vedere datele pe care le-am observat, cred că fiecare angajat de acolo încălca politica privind telefoanele mobile", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.