Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit - UE este hotărâtă să facă funcţional Protocolul privind Irlanda de Nord

CCIR
Brexit

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale, Maros Sefcovic, a afirmat joi că blocul comunitar este hotărât să protejeze pacea în Irlanda de Nord şi să facă funcţional protocolul post-Brexit privitor la această provincie, informează Reuters potrivit Agerpres.

''UE este deplin angajată să protejeze pacea în Irlanda de Nord şi să facă să funcţioneze Protocolul. Implementarea sa este o stradă cu dublu sens'', a scris Sefcovic pe Twitter, la sosirea la Londra pentru discuţii cu ministrul britanic Michael Gove.

Schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia Irlanda de Nord sunt acoperite de articolul 16 (Protocolul privind Irlanda de Nord) al Acordului de retragere a Regatului Unit din UE. Acest protocol a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare din 1998 şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în piaţa unică a UE.

În practică, acest lucru a condus la întârzieri şi, în unele cazuri, la încetarea schimburilor comerciale cu unele produse provenite din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.