Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit-ul nu schimbă poziţia Argentinei în problema Malvinelor

www.rfi.ro
insulele falkland malvine

Preşedintele argentinian Mauricio Macri, aflat într-un turneu în Europa, a afirmat luni că retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană nu va modifica poziţia Argentinei cu privire la Insulele Malvine, arhipelag britanic din Atlanticul de Sud revendicat de Buenos Aires, relatează AFP. 

"Brexit sau nu, revendicările noastre nu se vor schimba vreodată, este ceva ce se menţine în timp şi sperăm că într-o zi să putem să le discutăm", cu Regatul Unit, a declarat Macri într-o conferinţă de presă la Bruxelles. 

"Despre aceasta am discutat deja cu David Cameron", premierul britanic, "sper că cu viitorul premier vom găsi spaţiu pentru a începe acest dialog care va lua ani, dar important este să înceapă". 

Votul britanicilor pentru ieşirea din UE în 23 iunie a suscitat întrebări cu privire la situaţia viitoare a ţării lor pe scena internaţională, inclusiv asupra sprijinului celorlalte state europene cu privire la Malvine, situate la 400 km de coastele argentiniene şi la 12.700 km de Londra. 

Un război-fulger - de 74 de zile - a opus Argentina Regatului Unit în 1982, făcând circa 900 de morţi: 649 soldaţi argentinieni, 255 britanici şi trei locuitori ai insulelor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.