Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexitul ar putea lăsa băncile europene cu o gaură de peste 100 de miliarde de euro

express.co.uk
brexit

Daca Marea Britanie decide sa paraseasca Uniunea Europeana, o parte din piata de creditare ar putea sa plece împreuna cu ea, iar bancile europene s-ar putea vedea în ipostaza de a înlocui titluri de valoare de 108 miliarde de euro, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Creditorii din UE care au cumparat obligațiuni susținute de ipotecile din Marea Britanie, împrumuturi bancare și datorii pe carduri de credit, s-ar putea vedea prinți fara voie în lupta "Brexitului", pentru ca banii pe care trebuie sa îi primeasca ar putea brusc sa nu mai fie o prioritate.

În timp un scandal cu UE ar avea nevoie de ani pentru a se materializa, avocații și analiștii încep sa vorbeasca despre riscul holdingurilor și titlurilor de valoare susținute de active, o piața care deja a fost lovita puternic de criza financiara.

"Bancile ar putea sa se gaseasca într-o problema majora de lichiditate daca acele active nu mai conteaza. Sunt riscuri mari, iar soluțiile nu sunt deloc ușoare", a spus pentru Bloomberg Vincent Keaveny, partener la firma de avocatura DLA Piper.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.