Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Briatnicul care a fost expus agentului neurotoxic Noviciok a fost internat din nou în spital

Gazeta de Nord Vest
otrava

Britanicul Charlie Rowley, care a fost spitalizat la începutul verii la Salisbury după ce a fost expus agentului neurotoxic Noviciok, a fost din nou internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute pentru probleme de vedere, a anunţat fratele său, relatează marţi AFP preluată de Agerpres.

"El mi-a spus că pur şi simplu nu poate vedea, vederea sa este înceţoşată", a declarat fratele mai mare al lui Charlie, Matthew Rowley, citat marţi de The Guardian. "Nu sunt doctor, nu pot spune" dacă această nouă spitalizare are legătură cu Noviciok, a adăugat el. "Însă este o coincidenţă prea mare", a mai spus el.

El a precizat că Charlie Rowley a fost internat la "terapie intensivă". Spitalul din Salisbury a refuzat să facă comentarii în legătură cu un caz personal, însă a declarat pentru AFP că niciun pacient nu este în prezent tratat pentru probleme de sănătate legate de Noviciok.

Charlie Rowley, 45 de ani, şi partenera sa Dawn Sturgess, 44 de ani, au fost internaţi la spitalul din Salisbury (sud-vestul Angliei) pe 30 iunie, după ce au fost expuşi la agentul neurotoxic Noviciok. Cei doi au intrat în contact cu un flacon, despre care au crezut că este o sticlă de parfum, în care se afla substanţa extrem de toxică.

Dawn Sturgess a murit pe 8 iulie în urma contaminării cu acelaşi agent, în timp ce Charlie Rowley a supravieţuit otrăvirii, după trei săptămâni de îngrijiri medicale, şi a fost externat pe 20 iulie.

Regatul Unit a făcut o legătură între moartea lui Dawn Sturgess şi otrăvirea, la începutul lui martie, la Salisbury, cu Noviciok a fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia. Otrăvirea celor doi a fost atribuită de către Londra Moscovei, care neagă orice implicare a sa.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra şi Moscova şi a determinat un val de expulzări reciproce de diplomaţi, în care au fost antrenate şi ţări aliate cu Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.