Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brigada Rutieră a Capitalei denunță un fake-news: Adevărul despre testarea cu aparatele DrugTest

alba24.ro
test-antidrog-drugtest-rutier

Brigada Rutieră a Capitalei denunță un fake-news: Adevărul despre testarea cu aparatele DrugTest

Brigada Rutieră a Capitalei reacționează după ce reprezentanții unui sindicat din poliție a spus, pe facebopok, că unitatea din capitală are un singur aparat DrugTest.

Cu privire la discuțiile apărute în spațiul public prin care cetățenii sunt informați printr-o postare pe pagina de Facebook a unei organizații sindicale despre faptul că la nivelul Poliției Capitalei testarea conducătorilor de vehicule asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar fi consumat substanțe psihoactive se realizează cu un singur aparat aflat în dotarea Brigăzii Rutiere, pentru lămurirea situației de fapt, facem următoarele precizări:

Brigada Rutieră a Capitalei are în dotare 8 aparate DrugTest model 5000 STK, care sunt utilizate de polițiști în activitățile de control în trafic

În situația în care un echipaj de poliție din cadrul structurilor de ordine publică a oprit un conducător de autovehicul care prezintă elemente sugestive consumului de substanțe psihoactive, testarea personei în cauză se realizează cu operativitate în funcție de situația existentă și anume, este solicitat cel mai apropiat echipaj de poliție care are în dotare DrugTest și care se deplasează la fața locului(în măsura în care acesta este disponibil în momentul respectiv) sau echipajul de ordine publică se deplasează la sediul Brigăzii Rutiere, unde în permanență se află un aparat DrugTest.

În referire la testarea conducătorilor de vehicule pentru stabilirea prezenței în aerul expirat a alcoolului, precizăm faptul că fiecare echipaj de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere are în dotare aparate din categoria celor cu care se realizează acest tip de testare, respectiv etilotest sau etilometru și răspund cu promptitudine la toate solicitările polițiștilor de ordine publică respectând același principiu și anume cel mai apropiat echipaj.

În final facem precizarea că activitatea de constatare și sancționare a contravențiilor și infracțiunilor la regimul rutier reprezintă obiectul de activitate principal al polițiștilor rutieri, activitate care are caracter subsidiar pentru polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică.

Ce a spus Sindicatul Europol

Sindicatul Europol susţine, joi, că lupta împotriva consumului de droguri se realizează la nivelul Poliţiei Capitalei cu unsingur aparat de tip DrugTest la care au acces 2.000 de poliţişti de la Ordine Publică. Brigada Rutieră a Capitalei a transmis că are în dotare opt astfel de aparate, iar cel mai apropiat echipaj se deplasează la cererea colegilor de la Ordine Publică, dacă este disponibil. În caz contrar, testarea se poate face la sediul unităţii, unde există în permanenţă un DrugTest.

”Lupta împotriva consumului de droguri se realizează la nivelul Poliţiei Capitalei cu 1 singur aparat de tip DrugTest la care au acces cei aproximativ 2.000 de poliţiştii de ordine publică, de la secţiile de poliţie din Bucureşti. Dacă cumva opresc în trafic un conducător auto care prezintă simptomatologia consumului de substanţe psihoactive, singura variantă pentru ei este să îl conducă la sediul Brigăzii Rutiere unde au acces la un DrugTest”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Aceştia afirmă că şoferul trebuie să îşi lase maşina pe marginea drumului, să însoţească patrula, să se supună testării şi ulterior să fie adus la autoturism, în cazul fericit în care este depistat negativ.

”Toate aceste operaţiuni pot însuma în unele perioade ale zilei chiar şi 1 oră. Şi asta doar pentru că MAI a achiziţionat în 8 ani, aproximativ 110 aparate DrugTest pentru toate unităţile de poliţie din ţară, afirmând cu hotărâre că astfel luptă împotriva consumului de droguri„, au mai transmis sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.