Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Batalionul ucrainean Azov va aplica tactici cecene în contraofensiva împotriva Rusiei: capturarea unor orașe mici pentru a pune presiune pe Moscova (WP)

batalionul azov

Batalionul ucrainean Azov, salutat de ucraineni pentru tenacitatea sa în timpul asediului rusesc de la Mariupol, dar care a stârnit controverse la nivel internațional din cauza viziunilor sale controversate, se străduiește să se refacă în urma pierderilor grele în luptă, în timp ce încearcă să joace un rol important în următorul atac major al Ucrainei împotriva Rusiei.

Unitatea militară vrea să recruteze 6.500 de noi luptători care vor oferi o forță de luptă restabilită, chiar dacă liderii săi fac presiuni pentru întoarcerea a peste 1.000 de soldați ai brigăzii care rămân în Rusia ca prizonieri de război, informează Washington Post. „Suntem pregătiți să eliberăm teritoriul", a declarat într-un interviu maiorul Bohdan "Tavr" Krotevych, care este comandantul interimar al brigăzii și care conduce efortul de reconstrucție după ce a fost eliberat din captivitatea rusă în toamnă.

Tactici cecene în contraofensivă

Întrebat despre viitoarea ofensivă, Krotevych a citat Primul Război ruso-cecen, când forțele cecene au adoptat o strategie de capturare a unor mici orașe rusești pentru a le folosi ca pârghie în vederea recuperării zonelor controlate de ruși. El a sugerat că Ucraina ar putea face același lucru.

El a spus că Azov se va inspira din încercările din 2022 în viitoarele lupte. "Experiența noastră Azovstal ne spune că nu există situații fără ieșire", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.