Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brigada Voiculescu – Tomescu – USR a preluat ASSMB prin blocarea bugetului Capitalei

ASSMB
ASSMB

Operațiunea inițiată de Vlad Voiculescu în urmă cu aproape doi ani, de la începutul mandatului de primar general al lui Nicușor Dan, de preluare a controlului asupra ASSMB a fost încununată de succes prin demisia de onoare a lui Vasile Apostol în data de 6 martie a.c..

ASSMB, acest premiu de consolare pe care Voiculescu i l-a solicitat lui Nicușor Dan, ca urmare a faptului că nu a fost susținut de USR pentru fotoliul de primar general, a ajuns în mâna lui Voiculescu, după o operațiune de șantaj derulată prin intermediul câtorva persoane apropiate de acesta, care au  făcut jocurile în această perioadă de criză sanitară fără precedent. Scopul lui Voiculescu este, cel mai probabil,  acela de a acorda contracte companiilor care au stat în spatele lui și i-au oferit sprijin.

Unul dintre pionii principali ai lui Voiculescu, stomatologul Horia Tomescu, persoană fără nicio pregătire în domeniul administrației publice, a fost impus ca viceprimar și a fost dirijat într-o luptă de guerillă cu managerii de spitale din subordinea ASSMB care nu erau agreați de Voiculescu, pentru a fi demiși. Nicușor Dan a contracarat o vreme acest canal de acțiune, nedându-i lui Tomescu atribuții pentru a putea controla ASSMB. Acest lucru însă nu l-a oprit pe Tomescu și pe Voiculescu să pună presiune pe managerii de spitale prin numeroase solicitări de documente cu privire la achizițiile din timpul pandemiei și să facă numeroase plângeri penale.

Pe același front de acțiune distructivă au mai fost prezenți Silvia Terinte, consiliera lui Nicușor Dan și Oana Sivache, consiliera viceprimarului Tomescu, care au făcut numeroase descinderi la managerii de spitale din subordinea ASSMB pentru a-i amenința cu demiterea. Au realizat negocieri pentru numirea altor manageri, fără să aibă nicio atribuție în acest sens, profitând de lipsa de implicare a primarului general.

Profitând de fereastra de oportunitate reprezentată de votarea bugetului Capitalei, brigada Voiculescu – Tomescu l-a șantajat pe Nicușor Dan, solicitând fără nicio jenă ASSMB în schimbul voturilor USR pe buget. Deși surse apropiate primarului general susțin că acesta a avut o relație de colaborare foarte bună cu directorul ASSMB și a apreciat modalitatea în care acesta a gestionat perioada pandemiei, Nicușor Dan a cedat la șantaj pentru a-și proteja fotoliul de primar până la finalul mandatului.

Ca urmare a acestui demers, Vasile Apostol și-a prezentat demisia de onoare de la șefia ASSMB, director interimar fiind numit adjunctul Cristian Plută, până la organizarea unui concurs prin care Voiculescu își va numi, cel mai probabil, o persoană agreată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.