Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brigitte Macron luată la țintă de membrii Guvernului brazilian: `Această femeie este într-adevăr urâtă` (ministrul economiei)

Daily Express
Brigitte Macron

Ministrul brazilian al economiei a apreciat joi că Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez, este "într-adevăr urâtă", într-un nou atac împotriva Primei Doamne a Franţei, deja insultată pentru fizicul ei de către preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, informează vineri AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Viorica Dăncilă convoacă o ședință crucială la PSD după ce Klaus Iohannis a blocat Guvernul

"Preşedintele a spus-o şi acesta este adevărul. Această femeie este într-adevăr urâtă", a declarat Paulo Guedes, nume important în guvernul brazilian, după comentariile recente ale preşedintelui Bolsonaro la adresa soţiei lui Emmanuel Macron, care au provocat indignare atât în Franţa, cât şi în Brazilia.

Există "mult adevăr" în ceea ce a spus Jair Bolsonaro, a insistat ministrul în timpul unei dezbateri cu oameni de afaceri, în Fortaleza (nord-est), cu privire la afirmaţiile considerate "total lipsite de respect" de către şeful statului francez.

"Preşedintele (Bolsonaro) a spus-o şi aceasta este adevărul. Această femeie este într-adevăr urâtă", a declarat ministrul, declanşând o furtună de aplauze. După o pauză, el a adăugat surâzând: "Nu există femei urâte, doar femei privite dintr-un unghi greşit".

În faţa valului de indignare, Jair Bolsonaro şi-a retras comentariul de sub o postare jignitoare pe Facebook cu privire la fizicul doamnei Macron, în plin conflict între Brasilia şi Paris asupra incendiilor din Amazonia.

Vezi și: Sondaj CURS: Cine ar trebui să formeze viitorul Guvern

Bolsonaro a scris "nu-l umili pe tip, LOL (mor de râs)", într-un comentariu la un montaj foto al unui internaut care o prezenta pe Brigitte Macron într-o fotografie dezavantajoasă şi pe Michele Bolsonaro strălucitoare în ziua învestirii soţului său la preşedinţie. "Acum înţelegeţi de ce Macron îl atacă pe Bolsonaro?", întreba internautul pe contul său de Facebook.

Numeroşi internauţi din Brazilia şi-au exprimat sprijinul pentru Brigitte Macron, cerându-i scuze şi denunţând cuvintele intolerabile şi misogine ale lui Jair Bolsonaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.