Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanica Ohuruogu, exonerată de acuzaţia de încălcare a codului antidoping

Queen Atletica
antidoping

Sprintera britanică Victoria Ohuruogu a declarat joi că a fost absolvită de o încălcare a codului antidoping legată de o presupusă asociere interzisă cu o persoană suspendată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ohuruogu, 31 ani, a fost acuzată că se antrena cu iubitul ei italian Antonio Infantino, a cărui suspendare de trei ani pentru dopaj a expirat în decembrie, dar atleta a fost însă exonerată de o Comisie a Agenţiei britanice antidoping.

''O comisie independentă a respins categoric acuzaţia de asociere interzisă împotriva mea, constatând că nu am încălcat nicio regulă. Îmi iau extrem de în serios obligaţiile antidoping şi sunt încântată că adevărul situaţiei - care este exact aşa cum am susţinut întotdeauna - a fost acum confirmat'', a declarat Ohuruogu, joi, pentru ITV News.

Campioană britanică la 400 de metri, Ohuruogu, care va avea ca scop calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, a adăugat că, în ciuda deciziei, timpul pierdut pe pista de antrenament vine cu un cost.

''M-a costat ... şansa de a alerga în ceea ce ar fi fost evenimente care definesc cariera (inclusiv într-o echipă câştigătoare a medaliei de bronz la Campionatele Mondiale) şi a provocat o întrerupere uriaşă în pregătirea mea într-un an olimpic. Acum sunt nerăbdătoare să las asta în spatele meu, să las capul în jos şi să mă antrenez din greu pentru sezonul în aer liber şi - sper - pentru Jocurile Olimpice. Echipa GB este foarte puternică şi sper să pot contribui la succesul său continuu'', a spus atleta, vicecampioană mondială şi europeană în probele de ştafetă 4x400 m.

Ohuruogu nu a fost inclusă în ştafeta britanică pentru CM 2023 de la Budapesta, după ce ajutase la cucerirea argintului la CM 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.