Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii își pun musulmanii în cap: Sunt de acord cu interzicerea burqa și a burkinilor

politico.eu
burkini

Majoritatea britanicilor susţin o interdicţie a portului vălului islamic burqa şi aproape jumătate sunt favorabili interzicerii portului burkini, un costum de baie care acoperă întreg corpul, cu excepţia feţei, a mâinilor şi labelor picioarelor, şi care este purtat în special de femeile musulmane, relatează AFP.

Aproximativ 57% dintre cele 1.668 de persoane intervievate de YouGov s-au declarat favorabile unei interdicţii a portului burqa (văl care acoperă integral faţa), faţă de 25% care s-au declarat împotriva unei astfel de măsuri, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Tendinţa este mai puţin evidentă pentru burkini, costum de baie compus din voal, tunică şi pantalon: 46% dintre britanici doresc ca acesta să fie interzis în Regatul Unit, în timp ce 30% s-au declarat împotriva unei astfel de interdicţii.

Opiniile diferă net în funcţie de categoria de vârstă. Astfel, 78% din rândul celor cu vârsta de 65 de ani şi peste sunt favorabili unei interziceri a portului burqa, faţă de numai 34% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. Aceeaşi situaţie este şi pentru burkini, cu 63% pentru cei cu vârsta de 65 de ani şi peste, care susţin o interdicţie, faţă de 26% care împărtăşesc aceeaşi opinie, dar care au vârsta între 18 şi 24 de ani.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Bărbaţii şi femeile intervievate au avut în schimb o opinie similară în această problemă: 56% dintre femei susţin o interdicţie a portului burqa (58% dintre bărbaţii respondenţi), şi 47% dintre ele se opun burkini (46% dintre bărbaţii chestionaţi).

Nicio lege nu interzice portul vălului integral în Regatul Unit. În 2007, Ministerul Educaţiei a făcut publice directive care permit directorilor de instituţii de învăţământ să interzică niqab, văl care lasă la vedere doar porţiunea din jurul ochilor. Judecători britanici au interzis de asemenea ca femei care purtau vălul islamic integral să compară în faţa justiţiei, deoarece nu era posibilă verificarea identităţii acestora, informează agerpres.ro.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.