Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii îi vor plăti pe influenceri pentru a îndemna migranții să nu traverseze Canalul Mânecii

reuters.com
migranti

Influenceri din mai multe țări vor fi plătiți de britanici pentru a-i îndemna pe migranții ilegali să nu traverseze Canalul Mânecii în bărci. Campaniile se vor desfășura în mai multe țări din care provin majoritatea migranților din Marea Britanie, informează Agerpres.

Statul britanic îi va plăti pe influenceri pentru a posta mesaje pe TikTok, cerându-le migranților să nu traverseze strâmtoarea dintre Franța și Anglia. O acțiune asemănătoare s-a desfășurat în ultimii trei ani în Albania, Franța și Belgia.

Autoritățile britanice au decis să relanseze și să extindă campania. Operațiunea online se va desfășura cu ajutorul unor influenceri din Albania, Irak, Egipt și Vietnam. De asemenea, ar putea fi angrenate persoane influente din Turcia și India, potrivit unor proiecte văzute de The Times.

Lista cu influenceri din Albania include un rapper, doi comedianți, bloggeri de lifestyle, vedete TV și un scriitor de jurnale de călătorie. Ei au fost aleși deoarece sunt urmăriți pe TikTok de numeroși tineri.

The Times a mai anunțat că Ministerul britanic de Interne are un buget de aproximativ 30.000 de lire sterline pentru a-i plăti pe influencerii albanezi. Plățile sunt limitate la suma de 5.000 de lire sterline de persoană.

Un buget de 15.000 de lire sterline a fost stabilit pentru a-i plăti pe influencerii din Egipt și Vietnam, a mai arătat The Times. Bugetul separat pentru influencerii turci, irakieni și indieni nu a fost încă decis. Suma de 576.500 de lire sterline a fost aprobată pentru influencerii din Egipt, Vietnam, Turcia, Irak și India.

Începând din 2018, aproape 116.000 de oameni au ajuns în Marea Britanie traversând Canalul Mânecii cu bărci mici, potrivit datelor Ministerului de Interne. Peste 1.600 de migranți ilegali au traversat strâmtoarea de la începutul acestui an. Autoritățile britanice se tem că numărul migranților din 2024 ar putea ajunge la aproximativ 35.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.