Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii învață din tactica Rusiei folosită în Ucraina: navele marinei urmează să fie dotate cu rachete cu rază lungă de acțiune

defensenews.com
Marina britanică Royal Navy

Rusia a lansat multe atacuri la distanță împotriva forțelor armate ucrainene. Folosind rachetele cu rază lungă de acțiune, armata rusească și-a consolidat prezența la sol și a lovit puternic în infrastructura energetică a Ucrainei. Lecția pare învățată și de britanici, care își modernizează marina cu rachete de lungă acțiune.

Fregatele și distrugătoarele Marinei britanice vor fi dotate cu rachete antinavă avansate cu rază lungă de acțiune, în urma unui nou acord convenit cu Norvegia, a anunțat miercuri ministrul apărării, Ben Wallace.

Rachetele Naval Strike, produse de Kongsberg Gruppen ASA, vor fi folosite pe unsprezece fregate britanice de tip 23 și distrugătoare de tip 45, a transmis Ministerul britanic al Apărării (MoD), printr-un comunicat, relatează Rador.

Măsurând aproape 4 metri lungime, rachetele pot lovi navele și țintele inamice pe uscat, la distanțe de peste 100 de mile marine, la viteze subsonice, a menționat Ministerul Apărării. Rachetele Naval Strike vor înlocui arma Harpoon de tip sol-sol, ce va fi scoasă din funcțiune în 2023.

"Avem o istorie lungă de cooperare în domeniul apărării cu Norvegia", a declarat ministrul Wallace, aflat în vizită în Norvegia. "Acest nou acord ne consolidează parteneriatul cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai noștri, consolidând, în același timp, Marina Regală, cu o nouă capabilitate de atacuri de tip sol-sol.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.