Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicul Lando Norris va rămâne pilot al echipei McLaren de Formula 1 până la sfârșitul anului 2025

https://www.formula1.com/
lando norris

Lando Norris va rămâne pilot al echipei McLaren de Formula 1 cel puțin până la sfârșitul anului 2025, după ce a semnat un nou contract pe patru ani, a anunțat miercuri fostul campion din Woking, anunță Mediafax.

Pilotul în vârstă de 22 de ani, ale cărui patru podiumuri i-au adus locul șase în clasamentul general și au asigurat poziția a patra în lupta pentru constructori pentru McLaren, în 2021, primise anul trecut o fertă de prelungire a contractului pe mai mulți ani.

Noua înțelegere îl fixează pe britanic la McLaren pentru întreaga perioadă a actualei ere a noului regulament, începând cu mașinile cu noul look din acest an, timp în care echipa din Woking speră să își recapete forma de odinioară, pentru câștigarea campionatului.

Coechipierul său este australianul Daniel Ricciardo, al cărui contract este valabil până la sfârșitul anului 2023.

„Oportunitatea de a ne extinde relația cu Lando reflectă nu doar angajamentul nostru, ci și credința și încrederea în talentul său", a declarat directorul echipei, Andreas Seidl, într-un comunicat.

„Este, de asemenea, un semn puternic de încredere și de angajament din partea lui Lando față de noi ca echipă și față de aventura noastră în această competiție pentru titlul mondial."

Norris și-a făcut debutul în Formula 1 cu McLaren în 2019, după ce a absolvit rolul de pilot de teste și de rezervă.

Sezonul trecut a fost cel mai bun de până acum, tânărul în vârstă de 22 de ani fiind foarte aproape de a obține prima victorie în Rusia.

McLaren, care a coborât un loc, de pe trei pe patru, în clasament, în sezonul trecut, a obținut prima victorie din 2021 în Marele Premiu al Italiei.

Echipa, care este propulsată de Mercedes, speră să își continue ascensiunea în fruntea plutonului în conformitate cu noile reguli ale Formulei 1, care sunt concepute pentru a stimula cursele roată la roată și care se vor extinde până la sfârșitul anului 2025, când va fi introdusă o nouă unitate de propulsie.

„Am crescut în această echipă și fac parte din această călătorie în care ne aflăm cu toții", a declarat Norris.

„Sezonul trecut a fost un alt pas mare, atât în cariera mea, cât și în performanța echipei, și văd și simt toată munca, investiția și angajamentul pentru ca echipa să fie în poziția de a lupta pentru victorii și titluri în viitor."

McLaren își va lansa noua mașină din 2022, pe 11 februarie, înaintea unui sezon record de 23 de curse care va începe în Bahrain, pe 20 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.