Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

British Council publică un eseu respins scris de George Orwell și motivarea, considerată acum 'nefericită'

Mental Floss
George Orwell

British Council și-a cerut scuze, după 70 de ani, pentru că a respins un eseu al lui George Orwell, celebrul autor al volumului "Ferma animalelor", și l-a publicat alături de scrisoarea de respingere, arată BBC, informează Mediafax.

Citește și: Juliette Binoche, despre Harvey Weinstein: A fost un producător minunat. Acum, justiţia trebuie să îşi facă treaba

Articolul "In Defence of English Cooking" (În apărarea bucătăriei engleze) a fost propus British Council în 1946. Reprezentanții instituției, care promovează și în prezent relațiile culturale britanice cu alte țări, i-au răspuns lui George Orwell că "ar fi imprudent să îl publice pentru cititorii de pe continent". Aceștia spuneau că este vorba despre un eseu "excelent", dar "cu una sau două critici minore". Printre problemele văzute de editor se număra și aceea că rețeta propusă de Orwell pentru gemul de portocale conține "prea mult zahăr și prea multă apă".

Eseul a fost publicat în cele din urmă în cotidianul Evening Standard, prezentând dieta britanică drept "una simplă, mai degrabă consistentă, poate ușor primitivă", care face ca "băuturile calde să fie acceptabile la mai toate orele din zi". "Se pare că instituția acelor zile era mai crispată și reticentă, se temea să publice un eseu despre mâncare (chiar dacă în articol era pomenit efectul dezastruos al raționalizării din timpul războiului) imediat după foametea din iarna lui 1945", a spus Alasdair Donaldson, din partea British Council, pentru BBC.

"După 70 de ani, British Council este încântat să îndrepte lucrurile cu o situație legată de, probabil, cel mai mare scriitor politic din Marea Britanie în secolul al XX-lea, publicând eseul inițial în întregime, alături de nefericita scrisoare de respingere", a adăugat reprezentantul instituției. George Orwell (pseudonimul lui Eric Arthur Blair), născut pe 25 iunie 1903, este celebru pentru volume precum "Ferma animalelor" - o satiră amară a "experimentului sovietic", care a fost scrisă la jumătatea lui 1944 - și "1984" - poate cea mai cunoscută viziune distopică a lumii viitorului. După publicarea romanului "1984", în 1949, Orwell a fost transferat la un spital londonez, unde a şi murit, pe 21 ianuarie, 1950, la vârsta de 46 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.