Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britney Griner își va relua activitatea

Superstarul baschetului feminin american Brittney Griner a anunţat, joi, la patru luni de la eliberarea sa dintr-un penitenciar din Rusia, că îşi revine treptat la activitatea sa de jucătoare profesionistă, dar cariera sa nu o va mai duce niciodată peste hotare şi o va consacra, în egală măsură, deţinuţilor arestaţi ilegal în afara Statelor Unite, informează AFP.

Cu trei săptămâni înaintea debutului sezonului 2023 al WNBA, liga profesionistă nord-americană de baschet feminin, Griner s-a exprimat pentru prima oară în public de la revenirea în Statele Unite, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Deşi echipa sa, Phoenix Mercury, anunţase anterior că jucătoarea nu va face declaraţii privind cele zece luni de detenţie din Rusia şi eliberarea sa în schimbul traficantului de arme rus Viktor Bout, deţinut în SUA, Griner nu s-a limitat doar la răspunsuri privind baschetul.

Ea a profitat de ocazie ca să-şi aducă susţinerea faţă de ziaristul Evan Gershkovich (Wall Street Journal) şi fostul puşcaş marin Paul Whelan, care se află în detenţie în Rusia.

"Aş vrea să le spun tuturor celor care sunt deţinuţi: rămâneţi puternici, continuaţi să vă luptaţi, nu abandonaţi", a spus Griner.

"Continuaţi să credeţi, pentru că nu ne vom opri, vom continua să ne luptăm pentru voi, nu vom înceta să atragem atenţia asupra tuturor celor sunt departe de noi acum", a adăugat jucătoarea de 32 de ani, care a mai precizat că scrie o carte despre perioada sa de detenţie, ce va vedea tiparul în 2024.

Brittney Griner a revenit în Statele Unite în luna decembrie, după zece luni petrecute într-un penitenciar din Rusia şi a semnat un contract pe un an cu Phoenix Mercury (WNBA), franciză la care a evoluat în perioada 2013-2021.

Griner a fost arestată în februarie 2022 pentru acuzaţii de trafic de droguri, în timp ce fusese angajată de echipa rusă Ekaterinburg în timpul pre-sezonului competiţional american, o practică curentă.

Condamnată la nouă de închisoare şi apoi transferată într-o colonie penitenciară din centrul Rusiei, ea a fost eliberată după lungi tratative, la iniţiativa preşedintelui SUA, Joe Biden, făcând parte dintr-un schimb de prizonieri cu traficantul de arme rus Viktor Bout.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.