Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brutarul imigranților din insula Kos a murit - Reacții emoționante la Atena și Bruxelles

paine

Decesul, duminică, al lui Dionissis Arvanitakis, "brutarul de pe insula greacă Kos" din Marea Egee, care a primit Premiul European al Societăţii Civile în 2016, în timpul crizei migraţiei pentru ajutorul acordat refugiaţilor, a provocat o vie emoţie la Bruxelles şi în Grecia, informează luni AFP preluată de Agerpres.

"Am aflat cu durere despre decesul lui Dionissis Arvanitakis, cetăţean european exemplar, care a fost recompensat de instituţiile europene pentru generozitatea şi sensibilitatea sa la adresa a sute de imigranţi nefericiţi", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Decedat la vârsta de 77 de ani, Dionissis Arvanitakis a devenit un personaj emblematic al insulei Kos pentru că a distribuit zilnic mii de pâini persoanelor care au debarcat pe Kos, una dintre cele cinci insule din Marea Egee - alături de Lesbos, Chios, Leros sau Samos - cele mai afectate de afluxul migraţiei.

"Europa mea este cea pe care o simboliza Dinonissis Arvanitakis. Călătorie bună, drag brutar din Kos, care dădeai în fiecare zi pâine sufletelor înfometate ce au cunoscut atâta suferinţă. Sincere condoleanţe familiei sale", a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

În Grecia, preşedintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, şi premierul Alexis Tsipras au salutat la rândul lor "umanismul şi solidaritatea" lui Dionissis Arvanitakis.

În jur de un milion de oameni au ajuns pe insulele din Marea Egee în 2015 şi până la începutul lui 2016, fugind din calea războaielor şi sărăciei, dintre care majoritatea au părăsit ulterior Grecia pentru a ajunge în ţări din Europa occidentală.

Ospitalitatea unor locuitori din insulele din Marea Egee a fost lăudată de mai multe ori de organisme internaţionale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.