Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruxelles: Începând de luni barurile şi cafenelele se închid la ora 23:00

olx.ro
restaurant

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la ora 23:00 începând de luni ca parte a noilor măsuri restrictive impuse ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19, conform anunţului făcut sâmbătă de autorităţile regionale, transmite AFP, relatează Agerpres.

Închiderea cu două ore mai devreme a localurilor în care se consumă alcool nu se aplică şi restaurantelor, a declarat o purtătoare de cuvânt a şefului executivului regional Rudi Vervoort, după o întâlnire de criză a primarilor din Bruxelles.

Toate magazinele care comercializează băuturi sau alimente vor trebui să închidă la ora 22:00, iar consumul de alimente va fi interzis în pieţe, a adăugat purtătorul de cuvânt Nancy Ngoma. Primarii au decis, de asemenea, să întărească controlul interzicerii adunărilor de peste 10 persoane pe drumurile publice, în special atunci când barurile sunt închise.

Miercuri, executivul regional a anunţat că purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în aer liber peste tot în Bruxelles începând cu 1 octombrie. Va fi însă obligatoriu să ai o mască cu tine în orice moment. În afara zonelor cu trafic intens în care purtarea măştii rămâne obligatorie, utilizarea ei va fi recomandată cu tărie atunci când distanţarea fizică nu este posibilă şi obligatorie în zonele comerciale şi în preajma şcolilor.

În perioada 16-22 septembrie, în Belgia au fost diagnosticate 10.785 de noi cazuri, dintre care 22% la Bruxelles. În această perioadă, rata testelor pozitive cu COVID-19 a ajuns la 9.5% în capitală, o rată cu mult peste media naţională de 4.4%, potrivit datelor oficiale.

În Belgia, o ţară cu 11.5 milioane de locuitori, autorităţile au înregistrat sâmbătă un bilanţ total de 110.976 de cazuri de contaminare şi 9.969 de decese, una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.