Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruxelles-ul continuă războiul cu Polonia - Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement

adevarul.ro
Curtea Constituţională din Polonia

Comisia Europeană a lansat miercuri o procedură de infringement împotriva Poloniei după decizia anunţată în octombrie de Tribunalul constituţional din această ţară în care era contestată întâietatea dreptului european în faţa celui naţional, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Considerăm că această jurisprudenţă încalcă principiile generale de autonomie, de întâietate, de eficacitate şi de aplicare uniformă a dreptului Uniunii şi deciziile cu caracter obligatoriu ale Curţii de Justiţie (a UE). Considerăm în acelaşi timp că Tribunalul constituţional (polonez) nu mai răspunde exigenţelor unui tribunal independent şi imparţial stabilit prin lege, aşa cum o cere tratatul" UE, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Într-o primă reacţie, viceministrul justiţiei din Polonia, Sebastian Kaleta, a declarat că lansarea procedurii de infringement împotriva ţării sale reprezintă un atac asupra Constituţiei şi suveranităţii Poloniei, transmite Reuters.

La începutul lunii octombrie, Tribunalul constituţional din Polonia a decis că unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia ţării, punând astfel în discuţie un principiu-cheie al integrării europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.