Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruxellesul trebuie să-şi reconsidere serios relaţiile cu Europa centrală (Gergely Gulyas)

blacknews.ro
Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban

Bruxellesul încearcă să exercite presiuni asupra Europei centrale, dar Uniunea Europeană însăşi se află sub o presiune în creştere şi va trebui să-şi "reconsidere serios atitudinea" faţă de această regiune, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu publicat luni în săptămânalul conservator polonez Sieci, preluat de MTI.

Instituţiile UE "atacă" în primul rând Polonia şi Ungaria, dar recent au fost luate în vizor şi Slovenia şi Austria, pentru că "birocraţii de la Bruxelles nu pot tolera pe cineva care este diferit", afirmă Gergely Gulyas. "În acest sens, Bruxelles este capitala iliberalismului", adaugă acesta.

Potrivit oficialului ungar, "nivelul de intervenţie în treburile interne ale Ungariei este fără precedent", iar UE "nu poate admite că această parte a Europei este diferită de Occident (...) şi preferă să rişte stabilitatea Uniunii în loc să adopte o poziţie flexibilă".

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.